Waar gebruik je Arganolie voor.

Deze natuurlijke olie wordt door bewuste vrouwen gebruikt als een dagelijkse schoonheidsbehandeling voor het verminderen of voorkomen van rimpels, het hydrateren van de huid, het versterken van nagels en het verzorgen van haar en hoofdhuid.
Arganolie kan onder andere ook gebruikt worden voor het,9786794m.jpg

  • behandelen van huidaandoeningen zoals acne, eczeem en psoriasis,
  • masseren van stijve artritis gewrichten en pijnlijke spieren,
  • verzorgen of voorkomen van zwangerschapstriemen,
  • verzorgen van nagelriemen en
  • verzorgen van lippen.

Cosmetische arganolie voor natuurlijke huidverzorging
Arganolie bevat veel verschillende componenten en bovendien zijn veel van deze componenten veelzijdig. Daar komt bij dat de effecten van deze componenten elkaar soms versterken.
Zo helpt Arganolie bijvoorbeeld bij het voorkomen of verminderen van rimpels doordat deze olie rijk is aan:

  • essentiële vetzuren,
  • verschillende anti-oxidanten,
  • voedende vitamine E 
  • eiwitten met een hoog moleculair gewicht.

Dankzij deze componenten voedt, kalmeert en versoepelt arganolie uw huid. Daarnaast helpt arganolie om een droge en geïrriteerde huid te hydrateren en te verzachten. Door het versterken van de natuurlijke barrière van uw huid helpt deze olie ook voorkomen dat teveel vocht uit de huid kan verdampen. Tevens stimuleert arganolie een evenwichtige talgproductie, waardoor de huid soepel wordt gehouden.
* Componenten lees: werkzame bestanddelen. 

Doordat arganolie diep in de huid doordringt wordt de voedingswaarde naar de cellen gestimuleerd. Hierdoor stimuleert arganolie een gezonde celvernieuwing. Deze edele olie kan zelfs voor het zeer gevoelige babyhuidje worden gebruikt.

Voor optimaal resultaat is het echter belangrijk dat u 100% pure en biologisch geproduceerde arganolie gebruikt. Door de sterk groeiende vraag naar arganolie zijn er veel aanbieders die beweren pure arganolie te verkopen, maar vrijwel altijd gaat het dan om verdunde of bewerkte arganolie.

Arganolie beschermt uw huid tegen de zon
Warmte, droge lucht en schadelijke UV-stralen van de zon zorgen ervoor dat uw huid uitdroogt. Arganolie beschermt uw huid en voorkomt dat uw huid uitdroogt met alle nadelige gevolgen vandien. Zo is een droge huid erg gevoelig. Het gaat vaak gepaard met schilfering van de huid en jeuk. Bij een erg droge huid kunnen ook kloven en rode plekken ontstaan. Arganolie beschermt niet tegen langdurig in de zon liggen. Gebruik daarvoor een zonnebrandcreme met de juiste factor.

Ook biedt deze olie uw huid bescherming tegen de kou
Ook in het winterseizoen bestaat er een grote kans op uitdroging van uw huid. Dit omdat in de winter de vochtigheidsgraad van de lucht lager is met als gevolg dat uw huid eerder uitdroogt. Een droge huid is een lange termijn probleem, dat vaak terugkeert. Vooral in de winter.

Arganolie is een weldaad voor het haar
Verschillende componenten in Arganolie zijn zeer effectief voor het behandelen van droog en pluizig haar. Ook helpen deze om beschadigd haar te herstellen en om glans aan dof haar te geven.

Arganolie is ook prima geschikt om de droge en gevoelige hoofdhuid te verzorgen. Een gezonde hoofdhuid is een belangrijke voorwaarde voor mooi gezond haar.

Arganolie voor voorkomen of herstellen Striae
De oorzaak van Striae (bijvoorbeeld bij zwangerschapstriemen) is dat de collageen en elastine in de huid te ver worden uitgerekt. Hierdoor worden de vezels gescheiden. Door de huid te hydrateren biedt arganolie de huid meer elasticiteit en weerstand. Daarnaast beschermen de verschillende anti-oxidanten in deze olie het collageen en elastine tegen vrije radicalen. Deze en andere componenten helpen dus de huidcellen om niet te scheiden tijdens perioden van snelle groei.

Acne, Eczeem en Psoriasis 
Men kan veel verschillende huidaandoeningen onderscheiden. De bekendste hiervan zijn, Eczeem, Psoriasis en Acne. De combinatie van de unieke componenten van arganolie helpt met succes om de ontstekingssymptomen van deze huidaandoeningen te verlichten.

Huidaandoeningen zijn vaak wel te behandelen maar niet altijd te genezen. Bij ernstige vormen van huidaandoeningen raden wij u aan om eerst uw huisarts te raadplegen.

Natuurlijke Lippenverzorging
Arganolie kan ook goed gebruikt worden voor het verzorgen en beschermen van de zeer gevoelige huid van de lippen. Deze olie helpt ook bij het voorkomen van uitgedroogde lippen en scheurtjes. Ook verzorgt het de droge en geïrriteerde huid rond de lippen. Arganolie bevat natuurlijke zonnefilters die de lippen beschermen tegen UV-straling. Toch willen wij, bij een zonnebad, adviseren om een lippenbalsem met een zonnefactor te gebruiken.

Arganolie voor de verzorging van uw nagels
Arganolie helpt u om uw beschadigde nagels op een snelle, simpele en natuurlijke wijze te herstellen en gezond te houden. Bovendien voorkomt uw door uw nagels en nagelriemen regelmatig te verzorgen met Arganolie dat deze door water, schoonmaakmiddelen, wasmiddelen en andere stoffen kwetsbaar en week worden.

Arganolie ideaal voor massage
De componenten van Arganolie maken deze olie ideaal voor het masseren van pijnlijke spieren en stijve artritis gewrichten. De essentiële vetzuren in Arganolie spelen een cruciale rol in de vorming van prostaglandine. Dit is een natuurlijke ontstekingsremmer, welke pijn, zwelling en ontstekingen vermindert. Dit terwijl het de bloedsomloop stimuleert.

© 2010 - 2024 www.olijfoliezeep.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel