Het keurmerk en bescherming van de Arganboom

De echtheid van onze Arganolie wordt bepaald door een aantal certificaten waaronder Cosmebio/Ecocert. Deze geeft aan dat het om pure en 100% Arganolie gaat.Zie label, lotcodes en de houdbaarheidsdatum.
Het Franse Ecocert keurmerk richt zich op milieuvriendelijke productie van voedingsmiddelen, cosmetica en kleding. Producten met het Ecocert keurmerk  bevatten natuurlijke ingrediënten uit biologische teelt. Bij het Ecocert Keurmerk moeten producten minstens 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong bevatten.

logoecocert1.jpg
 

Het United States Department of Agriculture, vaak afgekort tot USDA, is het Ministerie vanLandbouw  in de Verenigde staten. Het doel van het ministerie is het ontwikkelen en uitvoeren van beleid op het gebied van akkerbouw,veeteelt en voeding.

Het ministerie poogt de belangen van boeren te behartigen, de handel in en productie van landbouwgoederen te bevorderen en de veiligheid van voeding te waarborgen. Verder houdt het zich bezig met de bescherming van natuurlijke hulpbronnen en het in stand houden van plattelandsgemeenten.

USDA.jpg

Unesco beschermt arganboom

De Arganboom wordt met zijn 25 miljoen jaar (volgens de schattingen van botanici) beschouwd als één van de oudste bomen ter wereld. De stekelige boom groeit tot op 1000 meter hoogte in de bergen en wordt gemiddeld 175 jaar oud. De boom bereikt een hoogte van 10 meter en kan een doorsnee behalen van 15 meter. Om water te vinden boren de wortels van de Argan zich tot 30 meter diep in de grond. Het hout van deze boom heeft een hoge dichtheid en is zodoende zeer hard. De lokale berberbevolking noemt het ook wel ijzerhout. Door het veelvuldig kappen van de bomen om hout te verkrijgen voor zowel de bouw als voor het stoken, is het aantal Arganbomen aanzienlijk geslonken. Deze boom is niet heel bekend bij veel mensen, omdat hij alleen groeit in het Zuid Westelijk deel van Marokko. Een gebied dat maar liefst 700.000 tot 800.000 hectare beslaat.

Unesco Arganolie

De Arganboom speelt een vitale rol in het behouden van de ecologische balans en de economische situatie van de bevolking. In 1998 heeft UNESCO de Arganboom om die reden toegevoegd aan de Wereld Erfgoed Lijst. Dat was ook noodzakelijk, want in minder dan een eeuw tijd is er al meer dan een derde van het Arganbos verdwenen. Tegenwoordig staan er nog ongeveer 20 miljoen bomen, die eigendom zijn van de Marokkaanse overheid. Door de hoge Argan olie prijs bestaat er tegenwoordig meer respect voor de Arganboom. Het omhakken van een boom wordt streng bestraft. Ondanks de voorgaande maatregelen wordt de boom nog met uitsterven bedreigd. Verschillende organisaties, waaronder "La Fondation pour l'arganier" proberen het uitsterven tegen te gaan door op andere gebieden Arganbomen te planten. Dit is echter een moeizaam proces, wat vaak tot mislukking leidt.

© 2010 - 2024 www.olijfoliezeep.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel