Waarom is natuurlijke huidverzorging belangrijk zoals bijvoorbeeld Aleppo- of olijfoliezeep?

Ons lichaam is heel goed in staat in het omgaan met het brede scala van chemische stoffen die we van nature tegenkomen op het oppervlak van de aarde. We kunnen gebruik maken van deze natuurlijke chemische stoffen in planten om ons energie te geven en we hebben manieren ontwikkeld om de chemische stoffen die we niet nodig hebben te scheiden.  Vanwege nieuwe chemische stoffen die wij mensen maken hebben wij van nature geen mechanisme om hier mee om te gaan.
Daardoor kunnen deze stoffen  vaak overgevoeligheid veroorzaken van de huid en kan op langer termijn gezondheidsrisico's met zich mee brengen.
Natuurlijke en biologische producten zijn vrij van synthetische en chemische stoffen en zijn beter voor jou en de planeet.

Vooral synthetische chemicaliën hebben meer kans  om de gevoeligheid in de huid te verhogen of op lange termijn ook gezondheidsrisico`s veroorzaken.

Het gebruik van natuurlijke producten betekent dat u niet zult worden blootgesteld aan synthetische chemische stoffen die voor ongewenste bijwerkingen kunnen zorgen. Conventionele plantaardige oliën worden vaak vermengd met goedkopere petrochemische oliën of op lage kwaliteit geproduceerde olie. Ze bevatten vaak resten van bestrijdingsmiddelen en andere landbouwchemicaliën. Deze chemicaliën zijn in olie oplosbaar en dus te concentreren in de olie die wordt geperst uit de plant.

Biologische landbouw maakt gebruik van natuurlijke technieken om ongedierte te bestrijden, en de olie die wordt geperst uit deze planten is op deze manier vrij van verontreiniging door landbouwchemicaliën.

Het gebruik van een natuurlijke plantaardige olie, in tegenstelling tot de petrochemische olie (zoals minerale olie), heeft enorme voordelen voor uw huid. Plantaardige olie bevat voornamelijk vetzuren die vrij kunnen worden geabsorbeerd door de huid en hier dan in de celmembranen, of door cellen voor een ander doel gebruikt kunnen worden. Wil natuurlijk niet zeggen dat je voor etherische oliën niet allergies kunt zijn. Dit moet je altijd zelf even uitproberen op een gezond stukje huid!

Door het verbeteren van de structuur van de huid vertragen deze olien Trans Epidermaal vochtverlies (TEWL); vocht wat afkomstig is uit de diepere huidlagen, en dat houdt de huid gehydrateerd en verzorgt en droogt deze niet uit!

Petrochemische olien kunnen echter niet worden gebruikt door cellen en kunnen niet tot de huid doordringen, tenzij het wordt geholpen door andere chemische stoffen. Deze oliën vertragen Trans Epidermaal vochtverlies door een afsluitende laag op het oppervlak van de huid te vormen. Dus slecht voor uw huid!

Veel van onze producten richten zich op het gebruik van de ingrediënten die de huid nodig heeft om gezond te blijven. Pas wanneer dit is bereikt kunnen we ons richten op het vertragen van het verouderingsproces.

Een ander voordeel is dat de echte natuurlijke of biologische landbouw duurzaam is en geen ondersteuning biedt voor de petrochemische industrie, die verantwoordelijk is geweest voor een groot deel van de wereldwijde schade aan het milieu in de afgelopen eeuw.

Olijfoliezeep of aleppozeep beschermt uw huid tegen uitdrogen en helpt de huid, vanwege het hoge vitamine E gehalte, om weer een barriëre te creeren tegen invloeden van buitenaf.

* Veel leveranciers maken gebruik van biologische olijf- en laurierolie, sommigen koppelen hieraan een certificaat zoals het ecocert etc ,hier is veel geld mee gemoeid en daarom maken veel leveranciers hier geen gebruik van en zie je dat alleen staan bij  sommige van onze producten.

Ga voor natuurlijk - uw huid zal u er dankbaar voor zijn.

© 2010 - 2024 www.olijfoliezeep.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel