Wat betreft het overnemen van tekst , willen we duidelijk zijn dus leest u  even de regels.

Tips voor gebruik !

Al meer dan 1000 jaar wordt in de stad Aleppo in Syrië deze natuurlijke aleppo(olijfolie)zeep met laurierolie vervaardigd. Deze 'medicinale' zeep, een zuiver natuurproduct, staat erom bekend de huid zacht en veerkrachtig te houden
De Aleppo- of olijfoliezeep beschermt uw huid tegen uitdrogen en helpt de huid, vanwege het hoge vitamine E gehalte, om weer een barriëre te creeren tegen invloeden van buitenaf. Denkt u eens aan luchtvervuiling, UV stralen, hard water, weer en wind etc. De laurierolie (olie van de laurierbes) zorgt voor een goede doorbloeding van uw huid, is anti-septisch en geneest kleine wondjes.
Wist je dat: wanneer de zeeppasta met water is schoongespoeld en nagenoeg loog vrij is, wordt de pasta over een voorbereide vloer heen gegoten. Daar blijft het een paar uur liggen om uit te harden. Dan word het in blokken gesneden, wordt gestempeld en opgestapeld in grote loodsen op zo'n manier dat de wind er makkelijk door heen kan blazen zodat de blokken een korst kunnen vormen. Dit heet het 'oxidatieproces' wat ontstaat door de zuurstof in de lucht.  Na circa 9 maanden worden de zepen verpakt.
* Blokken worden niet in de zon gelegt, deze gaan anders zweten en juist door de wind zou er dan een laagje vuil/zand achter kunnen blijven op de zeep.
 

• Wanneer de huid en het haar gewend zijn aan producten met chemische en synthetische ingrediënten, dan heeft deze tijd nodig om te
    wennen aan natuurlijke producten in het algemeen.
    Dit geldt dus voor zowel de blokken zeep (aleppo blokken, olijfoliezeep etc) als aleppo shampoo/haarzepen!


Wist u dat een blok van 200 gr. bij dagelijks gebruik door één persoon en daarbij de zeep goed laten drogen na gebruik, minstens 3 tot 4 maanden meegaat?  Dat noemen wij nog eens duurzaam!
*Wat ook belangrijk is te weten dat een blok Aleppo zeep een constante drogingsproces doormaakt, minder water minder gewicht. Het gewicht omschreven in de webwinkel is leidend, niet de wikkel. Blokken zeep kunnen daarom verschillen in gewicht. Ook veranderd de kleur  van de aleppozeep, van okergeel tot bruin. Dit geldt voor alle soorten Aleppo zeep.

✿ Het blok zeep voor gebruik afspoelen!

✿ Na gebruik de zeep goed drogen!

✿ Wanneer je de Aleppo zeep met je handen aanraakt dan ruiken je handen niet lekker. Wanneer je dit combineert met water verdwijnt deze geur. Dit geldt ook wanneer je je doucht met de Aleppo zeep.

Test op een gezond stukje huid of je ook allergisch bent voor laurierolie in de aleppo- of olijfoliezepen. Bent u allergisch voor de laurierolie dan zijn de aleppo- of olijfoliezepen zonder laurierolie een fijne optie! Gebruik bij allergie voor laurieolie bijvoorbeeld eens de 'pistache zeep'.
✿ Eigenlijk geldt dit voor alle zepen die een etherische olie bevatten, eerst testen op een gezond stukje huid (bv binnenkant pols) of u allergisch bent voor een zeep.

Alle Aleppo- en olijfoliezepen zijn goed tegen een droge huid! Door de olijfolie wordt de huid immers soepel gehouden en  gehydrateerd. Vanwege de laurierbesolie  (wat ook een vette olie is) wordt de doorbloeding  van de huid gestimuleerd,  geneest het, bv puistjes en werkt antiseptisch. Ook het vetgehalte van deze olie komt een droge huid ten goede. Gelieve de zeep NIET op open wonden gebruiken.

✿ Ook voor kinderen die een gevoelige huid hebben, kunt u op deze manier een badje maken. Schaafsel maken op een bietenrasp en oplossen in warm water (ongeveer een half kopje). Let op bij open wondjes, de zeep kan prikken.
Denk om de ogen want de zeep prikt, ook bij grote mensen!

Voor de man die zich nat scheert...u haalt de warme, natte kwast over het blok zeep en na het scheren even uw gezicht goed afspoelen. Uw huid voelt daarna zacht en verzorgd aan. De huid droogt op deze manier niet uit! Ook uw scheermesjes gaan langer mee.

Het haar wassen. Het haar nat maken en het zeepblok een paar maal over het hoofd halen. Met uw handen de zeep goed inmasseren.
Bij de vloeibare olijfzeep of olijfolie shampoo geldt hetzelfde, goed inmasseren. Het is aan te raden het haar 2x te wassen met olijfoliezeep, haarzepen, olijfolie shampoo of de vloeibare olijfzeep. De olie gaat een reactie aan met het vuil in het haar en 2x wassen geeft het beste resultaat voor schoon haar. Daarna het haar extra lang spoelen en het haar als het ware uit elkaar halen zodat het goed schoon wordt.
Denk om de ogen want de zeep prikt anders gelijk uitspoelen met water.
Bij geverfd haar een paar weken wachten met het wassen van het haar met Aleppo- of olijfoliezeep. Geverfd haar heeft een periode van herstel nodig. Daarna het haar wassen met de olijfoliezeep en gebruik daarbij een conditioner.
Omdat olijfoliezeep basisch is, pH waarde van ongeveer 8, gaan de schubben van het haar uitzetten (mensen met dun haar ervaren dit als prettig omdat het haar voller aanvoelt). Een zuur/conditioner doet de haarschubben sluiten.
Omdat magnesium en calcium ionen in het water zich binden met de zeepresten kan dit neerslaan op de hoofdhuid en ontstaat er een laagje. Om dit te voorkomen kun je na het wassen met olijfoliezeep een zuur gebruiken als conditioner bv. citroen met water. Dit maakt je haar schoon en vrij van zeepresten. (1 citroen uitpersen op bijna 1 liter water of 1 klein kopje appelazijn op 1 liter water), even in laten trekken en daarna goed uitspoelen.

Schaafsel maken op een bietenrasp, oplossen in warm water en uw badje is klaar voor voeten met kloven, wintervoeten, eelt etc. Eelt laat zich dan makkelijk verwijderen.  Ook voor een handbadje is dit ideaal. Voor het slapen gaan uw handen in het water met een eetlepel geraspte Aleppozeep en de huid verzacht. Niet afspoelen maar aan de lucht laten drogen. Dan 's morgens je handen wassen.

Hartnekkig vlekken zoals bloedvlekken, grasvlekken, chocola etc. inwrijven met marseille zeep of de Aleppo zeep alvorens in de wasmachine te doen. Agressieve vlekverwijderaars zijn daarbij niet nodig!

Mensen met puistjes: een emulsie in uw handen maken, `s morgens en `s avonds uw huid lekker inmasseren met de zeep en daarna afspoelen en u zult zien dat de huid na 1 week al aanmerkelijk rustiger is geworden.
Ervaar je een trekkerig gevoel na het gebruik van Aleppo-of olijfoliezeep? Dit komt omdat je huid moet wennen aan een natuurlijk product. Mocht je dit vervelend vinden gebruik dan een natuurlijk gezichtscrème of arganolie. Dit geldt ook voor je lichaam.

`s Nachts last van kramp in uw benen of onrustige benen/restless legs? Strooi wat schaafsel van de Aleppo zeep onder het laken bij het voeteneind en uw benen komen tot rust!

Tanden poetsen met Aleppo zeep met laurierolie werkt ook uitstekend. Vooral mensen die vaak last hebben van aften hebben hier veel baat bij. Tanden blijven ook langer schoon. 1x per dag poetsen met Aleppo zeep met laurierolie is vaak al voldoende om gezond tandvlees te krijgen. Na het poetsen je mond goed spoelen en natuurlijk niet doorslikken. *tip klant

✿ Voor mensen met eczeem (seborroïsch eczeem bv) adviseren wij de Aleppozeep met laurierolie. U kunt ernstige plekken insmeren met de zeep en deze in laten drogen. Veel klanten hebben hier erg veel baat bij gehad! De Aleppo zeep met 16% zou hierbij een hulp kunnen zijn.

✿ En waar staan nou die procenten voor (%) ?
      5%, 16% of 20%,  ...etc staat voor de hoeveelheid laurierolie die in de Aleppo zepen zit.

✿ Wanneer je veel/hardnekkig last hebt van  acne, psoriasis en eczeem dan kunnen wij u de Aleppo zeep met 20%  of de 55%  
aanraden.  Voor mensen die matig veel last hebben van puistjes en acne raden wij de Aleppo zeep met bv. 5% of  16%.
*Nadat de huid tot rust gekomen is of genezen, onderhouden met een olijfzeep met een lagere lauriergehalte  (5% of de pure Aleppozeep).

Wij willen graag benadrukken dat klachten zoals psoriasis niet genezen kunnen worden door het gebruik van Aleppo zeep of aanverwante producten. Wel weten wij dat door het gebruik van deze zeep de klachten niet erger worden. Sommige mensen smeren de plekken voor de nacht in met Aleppo zeep met laurierolie en merken dat de plekken minder gaan jeuken. *tip klant

✿ De zeep is eveneens geschikt voor het vilten van wol.

✿ Badkamers gemaakt met tadelakt blijven mooi door het gebruik van Aleppo- of olijfoliezeep. Vanwege het waterdichte structuur van de tadelakt  en het gebruik van olijfoliezeep  blijft dit intakt.

Voor de garagemonteur , ook het verwijderen van teer en olie op handen en/of gezicht is de olijfoliezeep een uitstekend middel. Geen agressieve producten zoals cif of iets dergelijks *tip klant

✿ En natuurlijk zijn onze vloeibare zepen, shampoos en blokken olijfoliezepen/aleppozepen niet op dieren getest! Alhoewel de zepen zo zuiver en natuurlijk zijn dat u zelfs uw hond hiermee kan wassen of de staarten van paarden.  vacht goed uitspoelen!

Omdat wij persoonlijk contact hebben met onze producenten en leveranciers en de producten zelf testen en onderzoeken, kunnen wij u melden dat onze aleppo zepen vrij zijn van synthetische chemische ingrediënten, SLS, SLES, petrochemischeoliën etc. en niet op dieren zijn getest, dus 100% natuurlijk zijn.

Deze gebruikerstips zijn gebaseerd op ervaringen van onze klanten. (zie ook ons gastenboek)
De zeep is geen medicijn. Voor ernstige klachten raden wij aan eerst uw huisarts te raadplegen.

Wat betreft het overnemen van tekst , willen we duidelijk zijn dus leest u  even de regels.

© 2010 - 2024 www.olijfoliezeep.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel