Meest gestelde vragen over de Aleppozeep en de olijfoliezepen.

Door de jaren heen ontvingen wij veel mailtjes of telefoontjes met vragen over onze producten en met name over de zeep en dat is logisch. Wanneer je een assortiment zepen hebt kan het verwarrend zijn voor mensen die een zeep zoeken die bij hun huid past.
Toch willen wij benadrukken om ook eerst onze 'tips en informatie' te lezen voordat u gaat bestellen of voor het gebruik van de zeep.olijfzeepturkije.jpgA.jpg

We doen een greep uit de meest gestelde vragen en zullen deze zo goed mogelijk beantwoorden:

- Wat is het verschil tussen Aleppo- of olijfzeep met en zonder laurierolie?: olijfolie zorgt voor een goede hydratatie van de huid en houdt deze soepel. Laurierolie stimuleert de doorbloeding van de huid,  geneest kleine wondjes en is antibacterieel.

Aleppo- of olijfoliezeep zonder laurierolie zou u kunnen  gebruiken wanneer u geen huidklachten hebt.

- Wat is beter voor mijn geirriteerde huid? Een zeep met 5% of 55% laurierolie?: we raden aan voor mensen met ernstige huidproblemen zoals eczeem of psoriasis om een zeep met een hoger gehalte aan laurierolie te gebruiken. Laurierolie stimuleert immers wondgenezing. (kijk bij tips). Wanneer de huid genezen is gebruik dan de zachtere zeep met 5% laurierolie.

- Bevat de zeep ook chemische toevoegingen zoals SLS, SLES ?: Nee. In tegenstelling tot veel doucheproducten, bevat de Aleppo- of olijfoliezeep geen SLS of SLES (dit is een reinigingsmiddel en schuimvormer). De zeep is volledig natuurlijk.

- Welke zeep kan ik gebruiken voor een gezonde huid?: De Aleppo zeep zonder laurierolie (bv. Pure Aleppo zeep) is een goede zeep voor u. Door de olijfolie wordt uw huid als het ware teruggevet en blijft het soepel en droogt niet uit. 

- Mijn huid voelt toch droog aan na gebruik, hoe kan dat?: Wanneer je begint met je te wassen met olijfzeep, moet je huid eerst wennen. Wanneer je huid eerst droog aanvoelt komt dat door gewenning van douchegel met de nodig chemie, maar na twee uurtjes is je huid weer optimaal herstelt. Geef je huid de tijd om te wennen aan een natuurproduct! Voor het gezicht is het toch altijd raadzaam om een voedende crème te gebruiken omdat niet elk kraanwater zacht is, ook dit heeft te maken met de reactie van de huid op de zeep.

- Kan ik de Aleppozeep als masker gebruiken?: Ja u kunt de Aleppozeep ook als masker gebruiken maar niet langer dan 5 minuten, dat is voldoende om uw huid te voorzien van al het goede van de olijfolie (bv de pure of olijfzeep met 16%)

- Hoe krijg ik de aanslag van Aleppo- of olijfoliezeep weg uit de douche?: U kunt de douche schoonmaken met schoonmaakazijn. ( een zuur dus) Na het inwrijven even laten intrekken en dan schoonspoelen met warm water!

- Mijn haar blijft vet nadat ik het gewassen heb met olijfoliezeep: Ja dat kan, vooral mensen met dik en vol haar. Soms is het voldoende wanneer u het haar langer spoelt, langer dan u eigenlijk gewent bent, ( trek als het ware uw haar een beetje uit elkaar zodat het water overal tussen kan komen), en naspoelen met citroensap en water helpt bij het schoonmaken van het haar en de hoofdhuid. ( zie tips ) Het is aan te raden om het haar twee keer te wassen met de olijfoliezeep, de olie in de zeep gaat een reactie aan met het vuil in je haar en dat is vaak niet na één keer wassen weg. Het haar voelt stroef aan nadat u het gewassen heb met de olijfzeep, schrik niet, het haar is schoon en wanneer het droog is voelt het zacht aan. Ook  uw haar moet, net als uw huid, wennen aan een natuurproduct omdat u het altijd hebt gewassen met een shampoo met allerlei toevoegingen.

- Waarom is extra virgin olijfolie (koude persing) beter dan gewone olijfolie die verhit is? Extra Vierge staat ook wel bekend als ‘extra vergine’, ‘ongeraffineerd’, ‘extra-vièrge’, ‘extra virgin’ en ‘koud geperst’. Het betreft eersteklas olijfolie van een eerste koude persing of koude centrifugering.
Na het persen en filteren wordt de olijfolie niet gefermenteerd. De olie heeft bovendien geen aanvullende zuiveringsprocessen hoeven ondergaan. Het is dus eigenlijk niks meer of minder dan onbewerkt olijvensap. Extra vierge olijfolie heeft zodoende een onberispelijke, uitgesproken olijfsmaak en bevat meer essentiële micronutriënten (vitamines, mineralen, spoorelementen, antioxidanten, fytochemicaliën e.a.) dan verhitte olijfolie.
In tegenstelling tot de aleppo zeep, deze zepen worden gemaakt van olijfolie die veelal uit centrifugering of laatste persingen wordt gewonnenHet is een residu en restproduct dat middels door verhitting tot 28% uit de olijfpulp wordt geperst.

- Kan ik deze Aleppozeep met laurierolie ook voor mijn baby gebruiken?: Ja deze zeep met of zonder laurierolie (hangt af of uw kind eczeem heeft of niet) is uitermate geschikt voor kinderen. Favoriete zeep zou zijn de Pure Aleppo zeep of de vloeibare Aleppo zeep met kamille.
Een baby wordt geboren met een mooi laagje huidsmeer en de eerste dag mag je je baby niet wassen zodat het vetlaagje mooi in de huid kan trekken.  De tweede dag mag het wel maar waarmee?
In een badje met synthetische ingrediënten of met een product gemaakt van alleen maar natuurlijke ingrediënten?
Doordat de opperhuid nog niet gesloten is, de babyhuid dunner is en deze minder vet produceert dan de volwassen huid en de beschermende zuurlaag nog niet op peil is, is de beschermende functie nog niet volledig.
Daarom is het belangrijk dat je een verzorgingsproduct neemt die het huidje verzorgt en niet beschadigd.
Rasp bijvoorbeeld Aleppozeep op een bietenrasp en los dit op in warm water en u heeft een heerlijk badje voor uw kind, maar denk om de ogen want de zeep prikt!!
En wil je toch graag dat favoriete geurtje, kam wat olie in het haar en klaar is kees/klara

Wij raden altijd aan om de Aleppozeep met laurierolie uit te proberen op een gezond stukje huid om te kijken of u niet allergisch bent voor de laurierolie. Mocht dit zo zijn dan kunt u een olijfoliezeep kiezen, bijvoorbeeld de ' een zeep zonder laurierolie!

Let op, voor ernstige huidproblemen raden wij u aan om eerst contact op te nemen met de huisarts, aleppo zeep en aanverwante producten garanderen geen volledige genezing van bv. psoriasis etc.

*Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact met ons op via info@olijfoliezeep.nl

question.jpg

•Overnemen van deze tekst, op wat voor wijze ook, is niet toegestaan!

© 2010 - 2024 www.olijfoliezeep.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel