Het geheim uit de Oriënt voor de verzorging van de huid en het haar © .... de Aleppo zeep.

Als een van 's werelds oudste steden is Aleppo een uniek product uit zijn verleden. Arabische, Turkse, Romeinse, Franse en Perzische invloeden hebben het culturele erfgoed en de unieke manier van leven van de stad bepaald. Toch is de belangrijkste bijdrage van Aleppo de geboorteplaats van de Aleppo zeep. Gedurende 4.000 jaar hebben Syrische ambachtslieden zeeprepen gemaakt van olijf- en laurierolie. Een beroemd natuurproduct en een culturele trots van Aleppo
Aleppozeep werd en wordt in de gehele Oriënt door zowel vrouwen als mannen zeer gewaardeerd. Deze zeep, een zuiver natuurproduct, staat erom bekend de huid zacht en veerkrachtig te houden en de natuurlijke huidvetten te behouden.
Inmiddels is deze zeep, die na gedurende een langdurig proces ontstaat, ook in Europa, Japan en Amerika bekend geworden. 

 

 

 

 

 

Aleppozeep is 100% plantaardig en vrij van chemische of dierlijke toevoegingen.

Aleppo-zeep is 's werelds oudste zeep en een puur natuurlijk product gemaakt van fijne olijfolie, laurierolie, water en loog. Deze traditionele formule bevat geen kleuren, parabenen of parfum. In vergelijking met de zepen van vandaag ondersteunt Aleppo-zeep de balans van je huid, waardoor deze geschikt is voor alle huidtypes. De ingrediënten worden tijdens het oogstseizoen in de winter gemengd en tot negen maanden gedroogd. Tijdens het droogproces verandert de zeep van groen in zijn uitgesproken beige kleur met behoud van de natuurlijke antibioticakwaliteiten. De laurierolie is een effectieve reiniger die, samen met olijfolie, helpt om je huid te zuiveren en te voeden.

De productie
Aleppozeep kan alleen in de koele maanden van december t/m maart geproduceerd worden. Het eenvoudige proces is door de eeuwen heen weinig veranderd.
Gedurende één productieproces ontstaat circa 5 ton zeep. De olijfolie wordt in grote ketels met water, waarin soda-as is opgelost, gemengd.
Het olie-watermengsel wordt daarna verwarmd en geroerd tot de olijfolie volledig is opgelost. Even voor het eind van dit proces wordt er eventueel laurierolie toegevoegd.
De productie van de zeep is daarmee ten einde.
Het soda-sop wordt nu uit de ketel verwijderd en het overblijvende zeepmengsel wordt met schoon water zolang gewassen tot het volledig vrij is van loog. Nadat al het water is weggelopen, blijft de zeep de gehele nacht rusten om af te koelen en verder te drogen. 

 

 

 

 

 

 

 

De vormgeving
De nog steeds warme, lichtgroene pasta wordt daarna gelijkmatig op een voorbereide vloer uitgespreid. Daar blijft ze een paar uur rusten om hard te worden.
Met een handsnijmachine wordt de ruwe zeep daarna in de typische blokken gesneden. Daarna krijgt ieder stukje zeep het Arabische stempel van de producent. De zeep moet minstens zes maanden rijpen om volledig droog te worden.
De zeepblokken worden daarvoor in speciale stellages opgeslagen. Dit vraagt veel ruimte omdat er tussen ieder stuk zeep luchtruimte moet blijven voor het ontstaan van een korst rondom. De buitenkant van de eerst nog olijfgroene zeep gaat na maanden oxideren en krijgt de typische okergele kleur terwijl de zeep van binnen olijfgroen blijft.
 

 

 

 

 

 

 

Gebruik
De Aleppozeep houdt de natuurlijke huidvetten in tact, de huid wordt als het ware teruggevet vanwege de hoge concentratie vitamine E en bevordert hiermee een evenwichtige vochthuishouding met als gevolg herstel van de barrièrefunctie van de huid. De zeep staat bekend om het hoge Vitamine E gehalte. Deze zeep is geschikt voor ieder huidtype.

De zeep schuimt goed en is zuinig in gebruik.
Na gebruik de zeep goed laten drogen, maar mag niet afgesloten worden. Door de zeep te raspen is ze geschikt voor het bad (voeten/handen). Ook als scheerzeep is deze zeep zeer geschikt.
De gehele collectie Aleppo zepen vind u HIER

Over de therapeutische waarde van deze Aleppozeep met laurierolie vertellen onze klanten dat de zeep in de volgende gevallen gunstig werkt:
• eczeem/psoriasis/acne/puistjes
• droge huid/kloven/jeuk
• roos/vet haar
• wondjes
• haaruitval
• slechthelende wondjes… etc.

 

© 2010 - 2024 www.olijfoliezeep.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel