Heeft u last van eczeem, psoriasis, micose of droge huid?
Ontdek het geheim uit de Oriënt voor de verzorging van de huid en het haar
met onze aleppo zepen.

Al meer dan 1000 jaar wordt de Aleppo zeep met laurierolie vervaardigd.
Aleppo zeep werd en wordt in de gehele Oriënt door zowel vrouwen als mannen zeer gewaardeerd. Deze Aleppo zeep, een zuiver natuurproduct, staat erom bekend de huid zacht en veerkrachtig te houden en de natuurlijke huidvetten te behouden.
Inmiddels is deze zeep, die na gedurende een langdurig proces ontstaat, ook in Europa, Japan en Amerika bekend geworden.

Aleppo zeep is 100% plantaardig en vrij van chemische of dierlijke toevoegingen.

De productie
Aleppozeep kan alleen in de koele maanden van december t/m maart geproduceerd worden. Het eenvoudige proces is door de eeuwen heen weinig veranderd.
Gedurende één productieproces ontstaat circa 5 ton zeep. De olijfolie wordt in grote ketels met water, waarin soda-as is opgelost, gemengd.
Het olie-watermengsel wordt daarna verwarmd en geroerd tot de olijfolie volledig is opgelost. Even voor het eind van dit proces wordt er eventueel laurierolie toegevoegd.
De productie van de zeep is daarmee ten einde.
Het soda-sop wordt nu uit de ketel verwijderd en het overblijvende zeepmengsel wordt met schoon water zolang gewassen tot het volledig vrij is van loog. Nadat al het water is weggelopen, blijft de zeep de gehele nacht rusten om af te koelen en verder te drogen.

De vormgeving
De nog steeds warme, lichtgroene pasta wordt daarna gelijkmatig op een voorbereide vloer uitgespreid. Daar blijft ze een paar uur rusten om hard te worden.
Met een handsnijmachine wordt de ruwe zeep daarna in de typische blokken gesneden. Daarna krijgt ieder stukje zeep het Arabische stempel van de producent. De zeep moet minstens zes maanden rijpen om volledig droog te worden.
De zeepblokken worden daarvoor in speciale stellages opgeslagen. Dit vraagt veel ruimte omdat er tussen ieder stuk zeep luchtruimte moet blijven voor het ontstaan van een korst rondom. De buitenkant van de eerst nog olijfgroene zeep gaat na maanden oxideren en krijgt de typische okergele kleur terwijl de zeep van binnen olijfgroen blijft.

Gebruik
De Aleppo zeep houdt de natuurlijke huidvetten in tact, de huid wordt als het ware teruggevet vanwege de hoge concentratie vitamine E en bevordert hiermee een evenwichtige vochthuishouding met als gevolg herstel van de barrièrefunctie van de huid. De zeep staat bekend om het hoge Vitamine E gehalte. Deze zeep is geschikt voor ieder huidtype.
De zeep schuimt goed en is zuinig in gebruik.
Na gebruik de zeep goed laten drogen, maar mag niet afgesloten worden. Door de zeep te raspen is ze geschikt voor het bad (voeten/handen). Ook als scheerzeep is deze zeep zeer geschikt.

Over de therapeutische waarde van deze Aleppozeep met laurierolie vertellen onze klanten dat de zeep in de volgende gevallen gunstig werkt:
• eczeem/psoriasis/acne/puistjes
• droge huid/kloven/jeuk
• roos/vet haar
• wondjes
• haaruitval
• slechthelende wondjes… etc.

 

 

 

Hieronder ziet u een slechts een greep uit ons assortiment Aleppo zepen. 
Klik HIER voor meer Aleppo zepen en olijfoliezepen in onze webwinkel:

Sorteer op
 • Pure Aleppozeep
  Pure Aleppozeep

  PURE ALEPPOZEEP

  Deze pure aleppozeep van Najel is gemaakt op een traditionele ambachtelijke manier na een eeuwenoude methode die in honderden jaren nauwelijks is veranderd. Deze prachtige aleppo zeep is zacht voor de huid en kan…

  € 4,95
 • Aleppo zeep 5% laurierolie
  Aleppo zeep 5% laurierolie

  Moeder der zepen

  Dit heerlijke blok aleppo zeep bevat 5% laurierolie. Een zachte verzorgende zeep. Door het lage laurierolie percentage is deze aleppo zeep goed om dagelijks te gebruiken. Perfect voor een normale tot gevoelige en…

  € 5,25
 • Aleppo zeep 55% laurierolie
  Aleppo zeep 55% laurierolie

  'Uniek in Nederland'Natuurlijk product dat van verzeepte olijfolie wordt gemaakt en afkomstig is uit Aleppo!
  Dit blok aleppo zeep bevat maar liefst 55% laurierolie, dit zorgt voor een goede doorbloeding van de huid en heeft de…

  € 9,95
© 2010 - 2024 www.olijfoliezeep.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel