Het ontstaan van Aleppo zeep en waarvoor te gebruiken

Wat je op je huid smeert komt ook in het lichaam terecht en daarom is het zo belangrijk om te weten wat je gebruikt.  
Dat is dan ook de reden dat we altijd op zoek zijn naar de beste natuurlijke producten voor je lichaam.  
`Olijf op je lijf ` is een van de meest natuurlijke en gezonde manieren om de huid te verzorgen.

De olijfoliezeep of Aleppo zeep wordt vaak gebruikt bij huidproblemen. Deze olijfoliezeep, welke niet Ph-neutraal is, (pH waarde 8), zorgt ervoor dat de huid, na het douchen, weer zacht en soepel wordt. De zeep staat bekend om het hoge vitamine E-gehalte. Bij gebruik van de zeep wordt de huid ontvet, maar door de olijfolie en z`n hoge vitamine E gehalte wordt de huid zogezegd weer teruggevet. Doordat er bij de productie van de zeep laurierolie wordt toegevoegd, heeft deze zeep een hoge therapeutische waarde.
Laurierolie zorgt voor een goede doorbloeding van de huid en wondjes genezen sneller.  

• Nadat de olijfolie gekookt is samen met de laurierolie, lang geroerd en daarna gespoeld met water zodat de gevormde zeeppasta nagenoeg loogvrij is, wordt de zeeppasta over de vloer uitgegoten tot een bepaalde hoogte. Deze pasta wordt een dag met rust gelaten zodat deze stevig genoeg is om te snijden.
Dan wordt de zeeppasta aan blokken  gesneden en worden deze blokken opgestapeld en in grote catacomben gedroogd waar de wind vrij doorheen kan waaien, dus niet in de volle zon want dan zou de zeep gaan zweten in plaats van drogen. Op deze manier ontstaat er bij de zepen, vanwege het oxidatie proces, een okergele kleur.
Wanneer men de zeep doormidden snijd zie je nog de mooie olijfgroene kleur. Dit oxidatieproces/droogtijd duurt ongeveer 6-9 maanden.
Dit is ook nodig om de zouten uit de zepen te laten komen/drogen anders kan de zeep de huid gaan irriteren.
Omdat onze huid vaak gewent is aan huidverzorging met chemische ingrediënten zoals conserveringsmiddelen, parfum etc. is het belangrijk om je huid de tijd te geven om te wennen aan een natuurproduct als olijfoliezeep.

Over de therapeutische waarde van de olijfoliezeep of Aleppo olijfoliezeep vertellen onze klanten dat de zeep gunstig werkt bij:

* eczeem/psoriasis/acne

* droge huid/kloven/jeuk

* roos/vet haar

* wondjes

* haaruitval

Download hier uw eigen folder over het maken van de Aleppo- en/of olijfoliezepen!

Let op!
Deze zeep is geen medicijn, maar kan in vele gevallen uw klachten verlichten en soms doen verdwijnen. Wij adviseren u altijd eerst uw huisarts te raadplegen. De tips voor gebruik bij huidklachten zijn gebaseerd op ervaringen van onze klanten.

 

© 2010 - 2024 www.olijfoliezeep.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel